Агар Байєрд-Паркера застосовують для виділення та кількісного підрахунку стафілококів. До складу середовища входить розчин телуриту калію та літію хлорид, які є інгібіторами росту супутньої мікрофлори. Також стафілокок відновлює телур із телуриту калію, що забарвлює його колонії у чорний колір. Гліцин та піруват натрію симулюють ріст стафілококів. До готового середовища додається суспензія яєчного жовтка, що дає змогу перевірити лецитиназну активність у стафілококів.
Призначення: агар Бейд-Паркера рекомендується для виділення і підрахунку коагулазопозитивних стафілококів з харчових продуктів і інших матеріалів відповідно до ЕР. Короткий опис та пояснення: Це середовище цитується як агарове середовище O в Європейській фармакопеї, 2008 і рекомендується для виділення і підрахунку коагулазопозитивних Staphylococcus aureus. Воно було розроблене Baird-Parker , базуючись на теллурітно-гліциновій формулі Zebovitz ін для виділення коагулазопозитивних Staphylococcus aureus з продуктів харчування. Види Staphylococcus є поширеними контамінантами харчових, молочних, фармацевтичних та косметичних супутніх товарів. Це середовище рекомендується для перевірки стерильності матеріалів для виявлення Staphylococcus aureus. Середовище Берд-Паркера згадується як найкраще середовище для селективного детектування коагулазопозитивних та кишково-токсигенних Staphylococcus. Коагулазопозитивні стафілококи можуть рости і розмножуватися в косметичних продуктах. Ці продукти перевіряють на наявність коагулазопозитивних стафілококів, використовуючи стандартні мікробіологічні методи. Це середовище, як було встановлено, менше інгібує S.aureus, ніж інші середовища, залишаючись в той же час більш селективним. Надалі віно було офіційно адаптоване АОХА і Європейською Фармакопеєю.
Принцип дії: Агар Байрд-Паркера містить м’ясний екстракт, дріжджовий екстракт і панкреатичний перевар казеїну, які забезпечують наявність важливих мінералів, вітамінів, азотистих речовин та інших факторів росту. Піруват натрію захищає пошкоджені клітини і допомагає їх відновленню, а також стимулює ріст золотистого стафілокока із збереженням селективності. Хлорид літію і телурит калію пригнічують більшість контамінуючої мікрофлори крім S.aureus. Відновлення теллуриту є характеристикою коагулазопозитивних стафілококів, і надає колоніям чорного кольору. Гліцин, піруват стимулюють ріст Staphylococcus. З додаванням яєчного жовтка середовище стає жовтим і непрозорим. Гліцин нейтралізує альдегід, в той час як яєчний жовток нейтралізує фенольні сполуки, якщо такі є, в досліджуваних зразках. Додавання яєчного жовтка, окрім збагачення, також допомагає в процесі ідентифікації, демонструючи лецитиназну діяльність (реакція на жовток яйця). Стафілококи, які містять лецитиназу, розкладають яєчний жовток і утворюють прозорі зони навколо колоній. Прозорі зони і сіро-чорні колонії на цьому середовищі є діагностичними для коагулазопозитивних стафілококів. При подальшій інкубації навколо колоній утворюються непрозорі зони, що може бути пов'язано з ліполітичною діяльністю. Ідентичність золотистого стафілокока, ізольованого на агарі Бейда-Паркера, повинна бути підтверджена реакцією з коагулазою і дезоксирибонуклеазним тестом. Стерильність продукту підтверджують відсутністю зростання золотистого стафілокока в цьому середовищі.
Склад:
Панкреатичний перевар казеїну - 10,00 Грам/літр
М'ясний екстракт - 5,00 Грам/літр
Дріжджовий екстракт - 1,00 Грам/літр
Гліцин - 12,00 Грам/літр
Піруват натрію - 10,00 Грам/літр
Хлорид літію - 5,00 Грам/літр
Агар - 20,00 Грам/літр
Приготування:
1. Розчиніть 63 г середовища в 950 мл дистильованої води.
2. Підігріти, якщо необхідно, до повного розчинення середовища.
3. Стерилізувати автоклавуванням на протязі 15 хв при 121 оС і 1,1 ат. 4. Охолодити до 50 °С і додати в асептичних умовах 50 мл концентрованої емульсії яєчного жовтка і 1 флакон стерильної добавки 1% телуриту калію.
5. Ретельно перемішайте і розлийте в стерильні чашки Петрі.
Процедура тестування: 1. Зразки продуктів харчування подрібнюються в підходящому бульйонному середовищі, роблять розведення при бажанні і інокулюють на суху агарову поверхню. 2. Чашки інкубують в аеробних умовах протягом 24 годин при 35 - 37 ° C. 3. Для отримання докладної інформації щодо конкретних процедур дивіться відповідні посилання. Результати: 1. Коагулазопозитивний Staphylococcus aureus утворює сіро-чорні, блискучі, опуклі колонії з цільними краями і прозорими зонами, (реакція на жовток яйця) з або без непрозорих зон. 2. Коагулазонегативні стафілококи зазвичай ростуть скудно або зовсім не ростуть. У разі росту утворюють чорні колонії; типові прозорі і непрозорі зони утворюють рідко. 3. Більшість інших організмів інгібуються або ростуть скудно. У разі росту колонії темно- коричневі матові без прозорих і непрозорих зон.
Обмеження процедури: 1. Агар Бейда-Паркера є селективним для коагулазопозитивних стафілококів, але інші бактерії теж можуть рости. 2. Для диференціювання коагулазопозитивних стафілококів від інших організмів необхідно провести мікроскопічне дослідження та біохімічні тести. 3. Для отримання докладної детальної інформації та рекомендованих процедур зверніться до відповідних текстів.
Термін постачання: 5 р. д.
Інформація актуальна: 03.02.2018
ОСНОВА АГАРУ БАЙЄРД-ПАРКЕРА, 250 гр
- Виробники ООО "Фармактив" Украина
- Модель: 250 гр
- Наявність: 2-3 дні
-
1550.00 грн
Рекомендовані товари
ОСНОВА АГАРУ БАЙЄРД-ПАРКЕРА, 100 гр
Агар Байєрд-Паркера застосовують для виділення та кількісного підрахунку стафілококів. До складу сер..
673.00 грн
ОСНОВА, АГАР, середовище, Берд, Байрд, Бейда, Бейд, БАЙЄРД, ПАРКЕРА, ціна, купити, склад





