TCBS Агар рекомендують для селективного виділення і культивування вібріонів, що викликають холеру та харчові отруєння.
Склад г/л
Протеозапептон 10,00
Дріжджевий екстракт 5,00
Тіосульфат натрію 10,00
Цитрат натрію 10,00
Дезоксіхолат натрію 2,00
Солі жовчні 8,00
Сахароза 20,00
Цитрат заліза 1,00
Хлорид натрію 10,00
Бромтимоловий синій 0,04
Тимоловий синій 0,04
Агар 15,00
Зовнішній вигляд: Флакон з 500 г сухого середовища.
Спосіб приготування: 89,00 г сухого середовища размішати у 1000 мл дистильованої води. Суміш кип’ятити до повного розчинення інгредієнтів, перевірити рН і, при необхідності, скориктувати значення до 8,6±0,2, використовуючи 10% розчин NaOH або 10% розчин HCl. НЕ АВТОКЛАВУВАТИ СЕРЕДОВИЩЕ. Охолодити до 50°С і розлити в стерильні чашки Петрі. Густина готового середовища: Утворюється средовище, що відповідає за густиною 1,5 %-ному агаровому гелю. Колір та прозорість готового средовища: Готове средовище має синьо-зелене забарвлення, злегка опалесцує, якщо у чашках Петрі то формується гель. Кислотність средовища: При 25°С водний розчин (8,9% вага/об) рН 8,6 ± 0,2.
Принцип та оцінка результата:
Рекомендують для ізоляції, та росту видів Vibrio з різних зразків.
Пептон та екстракт дріжджів, забезпечують з'єднання з азотом
жовчні солі, що пригнічують ріст грампозитивних бактерій
Тіосульфат натрію є джерелом сірки і разом з цитатом заліза утворює індикаторну
систему на продукцію сірководню 2
Сахароза є джерелом ферментуючих вуглеводів.
Бромтимоловий синій і тимоловий синій є індикаторами рН. Лужне значення рН сприяє
виділенню холерного вібріона. Зважаючи на ферментацію сахарози його колонії на даному
середовищі мають жовтий колір. Такі ж за кольором (жовті) колонії утворюють Vibrio
alginolyticus. Vibrio parahaemolyticus не ферментує сахарозу і тому формує синьо-зелені колонії,
як і Vibrio vulnificus. Деякі штами псевдомонад і аэромонад можуть давати синьо-зелені колонії,
але в цілому дане середовище високоселективне і колонії на ній, як правило, утворюють тільки
вібріони.
Після інокуляції середовища досліджуваним зразком його розташовують в інкубаторі на
24-48 годин при температурі до 35-37°C.
Результати:
Штами мікроорганізмів (ATCC) Ріст Колір
Vibrio cholerae (15748) рясний жовтий
Vibrio parahaemolyticus (17802) рясний блакитний
Escherichia coli (25922) пригнічений -
Proteus vulgaris (13315) пригнічений -
Streptococcus faecalis (29212) пригнічений -
Рекомендовані умови зберігання:
Флакон з сухим середовищем зберігати при температурі 10-18°C, готове середовище - при 2-8°C.
Термін придатності:
5 років на протязі терміну, що вказаний на етикетці, при відповідних умовах зберігання.
Рекомендовані товари
S-S-АГАР, 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн
СОЛЬОВИЙ АГАР, 100 гр
Сольовий агар містить високу концентрацію хлористого натрію. У такій кількості хлорид інгібує ріст с..
160.00 грн
Середовище № 8, 100 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
302.00 грн
Середовище № 8, 250 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
592.00 грн
Середовище № 9, 100 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
406.00 грн
Середовище № 9, 250 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
814.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 100 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
366.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 250 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
709.00 грн
XLD-АГАР (ксилозо- лізиновий дезоксихолатний агар), 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн






