Середовище Ресселя, використовують для диференціації ентеробактерій, за здатністю ферментувати лактозу чи глюкозу. За результатами аналізу, бактерії поділяють на три групи: лактозоферментуючі, глюкозоферментуючі та бактерії, що не ферментують вуглеводи. Аналізують зразки через 19-20 годин, тому, що раніше вони можуть бути помилковими, у зв'язку з етапною ферментацією компонентів середовища. Обов'язково залишають одну контрольну пробірку (вихідний колір - зелений).
Призначення: Диференціація ентеробактерій за здатністю ферментувати лактозу чи глюкозу.
Принцип дії: У процесі ферментації глюкози, середовище набуває жовтого кольору. Після закінчення глюкози мікроорганізми розвиваються за рахунок білків, що забарвлює скошену частину агару в синій колір. Бактерії, здатні до ферментації глюкози та лактози, забарвлюють все середовище у жовтий колір. Мікроорганізми, які споживають лише білки, забарвлюють скошену частину агару у синій колір, при цьому стовпчик середовища залшається зеленим.
Склад
Пептон ферментативний - 10 г/л
Лактоза - 10 г/л
Агар мікробіологічний - 10 г/л
Натрію хлорид - 4 г/л
Глюкоза - 1 г/л
Дріжджовий екстракт - 1 г/л
Бромтимоловий синій - 0,03 г/л
Інструкція з використання
1. Розчинити 36 г середовища при нагріванні в 1 л води очищеної.
2. Прокипятити протягом 2-3 хвилин, до повного розчинення компонентів.
3. Розлити у пробірки та автоклавувати при 112 С протягом 20 хвилин.
Рівень pH: 7,3-0,2 при 25 С
Термін постачання: 5 р. д.
Знижки:
При загальному замовленні на суму більше 1000 грн знижка становить 5% від вартості;
При замовленні на суму більше 3000 грн знижка становить 10% від вартості;
При замовленні на суму більше 7000 грн знижка розглядається в індивідуальному порядку.
Інформація актуальна: 01.06.2018
СЕРЕДОВИЩЕ РЕССЕЛЯ, 100 гр
- Виробники ООО "Фармактив" Украина
- Модель: 100 гр
- Наявність: 2-3 дні
-
278.00 грн
Рекомендовані товари
СЕРЕДОВИЩЕ РЕССЕЛЯ, 250 гр
Середовище Ресселя, використовують для диференціації ентеробактерій, за здатністю ферментувати лакто..
586.00 грн





