Агар для клостридій використовують для культивування і підрахунку видів Clostridium та інших анаеробів.
Склад г/л
Гідролізат казеїну 10,00
М'ясний екстракт 10,00
Дріжджевий екстракт 3.00
Декстроза 5,00
Хлорид натрію 5,00
Натрію ацетат 3,00
Крохмаль 1,00
L-Цистеїн гідрохлорид 0,50
Агар 10,00 13,50
Зовнішній вигляд:
Флакон з 500 г сухого середовища.
Спосіб приготування:
51,00 г сухого середовища розмішати в 900 мл дистильованої води. Суміш кип'ятити до повного
розчинення інгредієнтів, перевірити рH і, при необхідності, скориктувати значення 6,8± 0,2,
використовуючи 10% розчин NaOH, або10% розчин. HCl.
Стерилізувати в автоклаві при 121°C протягом 15 хвилин.
Густина готового середовища:
Утворюється середовище, що відповідає за густиною 1,35 %-ному агаровому гелю.
Колір та прозорість готового середовища:
Готове середовище має світло-жовтий окрас, злегка опалесцує, якщо в чашках Петрі формується
гель.
Кислотність середовища:
При 25°С водний розчин (5,10% вага/об) рН 6,8 ± 0,2.
Принцип та оцінка результата:
Використовують для вивчення спороутворюючих анаеробів, зокрема Clostridium
butiricum, для підрахунку клостридій методом розведень в пробірках або для
приготування чашок для виділення клостридій.
На цих середовищах ростуть також інші спороутворюючі анаероби, стрептококи і
лактобактерії., середовище має багатий склад, але не є селективним.
Гідролізат казеїну, м'ясний і дріжджовий екстракти, крохмаль, L-цистеїн і ацетат натрію
забезпечують присутність поживних речовин, необхідних для росту клостридій.
Глюкоза є ферментитуючим субстратом. Хлорид натрію забезпечує оптимальний
осмотичний тиск. Середовищу можна надати селективність шляхом додавання мг 15-20
мг (на 1 літр середовища) поліміксину В.
Після інокуляції середовища досліджуваним зразком його розташовують в інкубаторі на
48 годин при температурі 35-37°C.
Результати:
Штами мікроорганізмів (ATCC) Ріст
Bacteroides fragilis АТСС(25745) рясний
Bacteroides vulgatus (8482) рясний
Clostridium perfringens АТСС (13124) рясний
Clostridium butyricum (9690) рясний
Агар для клостридій, 500 гр
- Виробники Micromaster, Индия
- Модель: 500 гр
- Наявність: 2-3 дні
-
2800.00 грн
Рекомендовані товари
S-S-АГАР, 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн
Середовище № 8, 100 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
302.00 грн
Середовище № 8, 250 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
592.00 грн
Середовище № 9, 100 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
406.00 грн
Середовище № 9, 250 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
814.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 100 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
366.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 250 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
709.00 грн
XLD-АГАР (ксилозо- лізиновий дезоксихолатний агар), 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн






