MRS агар рекомендують для для культивування лактобактерій.
Склад г/л
Пептичний перевар 10,00
Екстракт з м'яса 8,00
Дріжджовий екстракт 5,00
Цитрат амонію 2.00
Ацетат натрію 5,00
Глюкоза 20.00
Сульфат магнію 0,20
Сульфат марганцю 0,05
Дигідрофосфат калію 2.00
Агар-агар 12,00
Зовнішній вигляд:
Флакон з 500 г сухого середовища.
Спосіб приготування:
64,25 г сухого середовища размішати у 900 мл дистильованої води. Суміш кип’ятити до повного розчинення інгредієнтів. Довести об’єм рідини до 1000 мл, перевірити рН і, при необхідності, скориктувати значення до 5.7±0,2, використовуючи 10% розчин NaOH або 10% розчин HCl.
Стерелізувати в автоклаві при 121°C протягом 15 хвилин.
Густина готового середовища:
Утворюється средовище, що відповідає за густиною 1,2 %-ному агаровому гелю.
Колір та прозорість готового средовища:
Готове средовище має світло-бурштиновий окрас, злегка опалесцує, якщо у чашках Петрі то
формується гель.
Кислотність средовища:
При 25°С водний розчин (6,71% вага/об) рН 5,7 ± 0,2.
Принцип та оцінка результата:
• Використовують для виділення і підрахунку лактобактерій з м'яса і м'ясних продуктів. Середовищі є селективним в зв’язку з змінами рн; лактобактерії переносять низький рн, на відміну від інших бактерій молочної кислоти.
• Пептон, глюкоза, екстракт дріжджів і екстракт м'яса забезпечують необхідні поживні речовини; polisorbatul 80 забезпечує потребу в незамінних жирних кислот, необхідних для обміну речовин, а цитрат амонію і aцетат натрію пригнічує розвиток стрептркоків та інших мікроорганізмів.
• Присутність вуглекислого газу стимулює розвиток лактобактерій.
• Після інокуляції середовища досліджуваним зразком його розташовують в інкубаторі
на 24-48 годин при температурі 35-37°C.
Результати:
Штами мікроорганізмів (ATCC) Ріст
Lactobacillus acidophilus (19992) рясний
Lactobacillus fermentum (9338) рясний
Lactobacillus plantarium (8014) рясний
Lactobacillus lactis (19435) рясний
Рекомендовані товари
S-S-АГАР, 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн
ЛАКТОБАКАГАР, 250 гр
Лактобакагар - диференційне поживне середовище, яке стимулює ріст лактобактерій та інгібує стор..
802.00 грн
Середовище № 8, 100 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
302.00 грн
Середовище № 8, 250 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
592.00 грн
Середовище № 9, 100 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
406.00 грн
Середовище № 9, 250 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
814.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 100 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
366.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 250 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
709.00 грн
XLD-АГАР (ксилозо- лізиновий дезоксихолатний агар), 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн






