ОСНОВА КРОВ’ЯНОГО АГАРУ
Після додавання крові можна використовувати для виділення і культивування вибагливих
мікроорганізмів
Склад г/л
Протеоза пептону 15,00
Дріжджевий екстракт 5,00
Екстракт печінки 2,50
Хлорид натрію 5,00
Агар-агар 15,00
Зовнішній вигляд:
Флакон з 500 г сухого середовища.
Спосіб приготування:
Розмішати 42,50 г сухого середовища в 900 мл дистильованої води. Суміш кип’ятити до повного
розчинення інгредієнтів, перевірити рН і, при необхідності, скориктувати значення до 7,4±0,2,
використовуючи 10% розчин NaOH або 10% розчин HCl. Довести об’єм рідини до 1000 мл і
стерилізувати в автоклаві при 121°C протягом 15 хвилин. Середовище охолодити до 45-50°C і асептично
змішати із стерильною дефібринованою кров’ю / сироваткою (7 об.%).
Густина готового середовища:
Утворюється средовище, що відповідає за густиною 1,5 %-ному агаровому гелю.
Колір та прозорість готового средовища:
Після додавання крові середовище повинне мати вишнево-червоний окрас і опалесцує , якщо в
чашках Петрі формується гель.
Кислотність средовища:
При 25°С водний розчин (4,0% вага/об) рН 7,4 ± 0,2.
Принцип та оцінка результата:
Це середовище розраховане для ізоляції хвороботворних мікроорганізмів (стрептококи,
стафілококи, пневмококи) без втручання в їх гемолітичну активність.
При змішуванні зі спеціальними добавками середовище можно використовувати для
селективного виділення бруцел і кампілобактерів.
Дріжджевий екстракт, екстракт печінки, а також пептон забезпечують кількість азоту,
вуглецю і вітамінів. Хлорид натрію підтримує осмотичну рівновагу середовища .
Після інокуляції середовища досліджуваним зразком його розташовують в інкубаторі на
48 годин при температурі 35-37°C.
Результати:
Штами мікроорганізмів (ATCC) Ріст
Staphylococcus aureus (25923) рясний
Streptococcus agalactiae (13813) рясний
Streptococcus pneumoniae (6303) рясний
ОСНОВА КРОВ’ЯНОГО АГАРУ , 500 гр
- Виробники Micromaster, Индия
- Модель: 500 гр
- Наявність: 2-3 дні
-
2600.00 грн
Рекомендовані товари
S-S-АГАР, 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн
ШОКОЛАДНИЙ АГАР, 500 гр
ШОКОЛАДНИЙ АГАРCHOCOLATE AGARРекомендують для виділення Neisseria gonorrhoeae при гострих і хронічни..
2500.00 грн
Середовище № 8, 100 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
302.00 грн
Середовище № 8, 250 гр
Середовище №8 призначене для вирощування синьогнійної палички і стафілококів при контролі мікро..
592.00 грн
Середовище № 9, 100 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
406.00 грн
Середовище № 9, 250 гр
Середовище №9 призначене для виявлення пігменту піоціанін синьогнійної палички при контролі мік..
814.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 100 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
366.00 грн
Середовище № 1 (агаризоване), 250 гр
Середовище №1 (агаризоване) призначене для приготування агарових середовищ для культивування і підра..
709.00 грн
XLD-АГАР (ксилозо- лізиновий дезоксихолатний агар), 100 гр
S-S-агар, мається на увазі Shigella-Salmonella агар. Поживне середовище являє собою закорд..
427.00 грн







